Els estils musicals

octubre 13th, 2006

Els alumnes han caracteritzat estils musicals. Majoritàriament han triat el pop, el hip-hop, la música electrònica i el flamenc. Alguns, pocs han triat el rock, el punk, el funk o el heavy.

Del hip hop, per exemple s’ha dit: “las canciones de hip-hop suelen contar historias”, “los textos són de denuncia”, “es un estilo relacionado con los graffitis”, “suelen tener un ritmo base”

Del pop, per exemple, s’ha dit: “conserva una estructura formal (verso-estribillo – verso), “el pop viene de Gran Bretaña”, “les guitarres elèctriques solen anar lentes”, “hi predominen les veus agudes”, “les melodies són molt variades”, “predomina el compàs 4/4”, “predominen les cançons d’amor”, etc.

De la música electrònica, s’ha dit: “Té la pulsació ràpida i és molt repetitiva”, “té molts subestils: dance, house, progressive…”, “no utilizan istrumentos acústicos”,

Del flamenc, s’ha dit: “se utiliza siempre la guitarra española, con punteados y rasguados”, “la voz está distorsionada”, “usan palmas y, a veces, cajón”, etc.

En Dani Sánchez de 4C, és dels pocs que li agrada el Metal i reconeix que “és una música amb riffs ràpids i amb guitarres elèctriques distorsionades, on predomina molt la bateria”. L’Edu Pedrosa, baixista per vocació, ha estat dels pocs que ha parlat del funk: “el baix del funk té un toque stap, un estil de ball amb molta instrumentació”.

Ja tenim per on començar…

Entry Filed under: Aportacions dels alumnes,Comentaris sobre la classe,Projecte Estils 2006-2007


Aula de música

Benvinguts al blog d'aula de l'IES Arraona (Sabadell). Aquest espai és públic però està exclusivament adreçat als nostres alumnes i a les nostres classes. Si vols contactar amb nosaltres, escriu-nos!

Els nostres llocs

Coses del Boris

Darreres novetats

Darrers comentaris…

Categories

Pàgines

Meta