Cercar imatges bones, boniques i legals

maig 26th, 2008

Acostumeu a cercar imatges amb l’opció “imatges” de Google per a fer presentacions i treballs.

Les imatges són bastant desiguals, generalistes i mal classificades.

A més a més, no en sabem qui és l’autor i què en podem fer.

Un lloc millor per a buscar imatges és Flickr.

Per què?

1. Perquè les imatges les posen les persones, amb el seu compte d’usuari.

Posen les seves fotografies més boniques perquè les volen compartir.

Acostumen a ser bones fotografies.

2. Perquè les imatges porten etiquetes (tag, en anglès), és a dir, paraules-clau que les identifiquen.

Això ens va molt bé per a buscar: si busquem hip-hop ens surten imatges que l’autor ha considerat que tenen alguna cosa a veure amb el hip-hop. No depen del nom que li ha posat a la fotografia, sinó del contingut que l’autor creu rellevant. Google busca pels noms de les fotos, Flickr busca per les paraules claus que han posat les persones. La diferència és brutal…

3. Perquè en sabem l’autor, la persona que l’ha feta i l’ha penjada. I també sabem si ens deixa fer-la servir o no: si hi ha tots els drets reservats o no. Ho sabràs fàcilment, perquè no podràs desar la fotografia fàcilment al teu ordinador…

Una darrera observació: hi ha un servei per a buscar fotografies de Flickr que et troba només aquelles que es poden fer servir sense transgredir els drets, perquè els seus autors han dit que són Creative Commons. Bàsicament això vol dir que pots copiar, distribuir i comunicar públicament l’la fotografia i fer-ne obres derivades. O sigui treballs a l’IES!!! A més a més es poden descarregar en diferent mida (Small – Medium – Large – Original). Tria sempre les grans per a fer bones presentacions…

L’adreça és la següent: http://flickrcc.bluemountains.net

Es a dir, totes les fotografies que trobis en aquesta cerca pots utilitzar-les. Estaria bé que diguessis qui és l’autor de la fotografia, però estem a primer d’ESO i, de moment, ens conformem amb això, ok? ;-)

Imatge: ‘Odisy HA (New England Quarter)
www.flickr.com/photos/78033528@N00/1805613424


Entry Filed under: Comentaris sobre la classe,Mira al www


Aula de música

Benvinguts al blog d'aula de l'IES Arraona (Sabadell). Aquest espai és públic però està exclusivament adreçat als nostres alumnes i a les nostres classes. Si vols contactar amb nosaltres, escriu-nos!

Els nostres llocs

Coses del Boris

Darreres novetats

Darrers comentaris…

Categories

Pàgines

Meta