Djembé, darbuca o “cajon”

desembre 10th, 2007

En Luis toca el “cajón flamenco“. A classe no en tenim, però assagem amb una darbuca.

Molta gent no sap, però que el “cajón” en realitat ve de Perú. Sí, sí… de Perú!

Sucedió que durante una gira de Paco de Lucía por Latinoamérica hacia 1977, llegó a manos del percusionista de la banda un cajón peruano en una fiesta organizada por el embajador español en Perú. Rubem Dantas lo incorporó a la música del sexteto del guitarrista que, como marcaba (y marca) la pauta, suponía incorporarlo directamente a la música del flamenco. Manuel Soler estuvo presente en el momento de la adopción, pues iba en el grupo como bailaor y hasta “tocando unos bonguitos”. Según comentó en una entrevista concedida a Flamenco-world.com en 1999, “el cajón era más sobrio para el flamenco” que otros instrumentos de percusión que ya se habían empleado como las congas, los bongos o la batería.

* Calado, Silvia (2005), Érase una vez… un nuevo instrumento (Julio ed.), Flamenco-world.com [2006]

Doncs ara nosaltres el farem servir per a incorporar-lo a la nostra cançó de nadal mexicana. Hem fet una versió per a coral, piano i cajón que serà insuperable. ;-) Bravo, Luis!

Aquí tens un cajón. Com diu Paco de Lucía: “a medio camino entre las palmas y el taconeo”.

Cajón

Entry Filed under: Aportacions dels alumnes,Cançons,Comentaris sobre la classe,Música a l'aula,Primer ESO

1 Comment

  • 1. Samanta  |  desembre 10th, 2007 at 12:05

    Heyy! Boris Que hi ha ??? Bueno que aveure si fas un video que cantem pero crec que no ehh! Bueno per cert ¿ Quan es el concert ? Ya em lo diras vale? Vinga! Molts petonets Samanta.


Aula de música

Benvinguts al blog d'aula de l'IES Arraona (Sabadell). Aquest espai és públic però està exclusivament adreçat als nostres alumnes i a les nostres classes. Si vols contactar amb nosaltres, escriu-nos!

Els nostres llocs

Coses del Boris

Darreres novetats

Darrers comentaris…

Categories

Pàgines

Meta