Castanyoles i nadales…

novembre 27th, 2007

Les castanyoles són un instrument de percussió que consisteix en dues peces que es fan repicar l’una contra l’altre. El material de què estan fetes pot ser molt divers: fusta, vori, metall, i actualment s’ha introduit la utilització de resines i plàstics sintètics que també ens en proporcionen d’una qualitat excel·lent. El to de les castanyoles depèn d’una part del material i de l’altre de la mida: com més grosses són, més greu sonen, com passa amb tots els instruments.

Hi ha diverses variants que tenen cadascuna les seves particularitats i la seva utilització particular. Les que ha portat l’Oriol de 1A eren molt boniques i les ha tocat una miqueta.  Ens ha acompanyat en la tornada del Rabadà!

La seva àvia, que és de Múrcia, en sap bastant. Hem pensat en portar-la un dia a classe, però viu una mica lluny i potser és massa gran per venir a classe… Gràcies, Oriol.
De totes maneres, sabem que hi ha una persona de la classe que també les sap tocar…  però que, ara per ara, li fa vergonya.

Castanyoles

 

Per saber-ne més… 

Entry Filed under: Aportacions dels alumnes,Comentaris sobre la classe,Primer ESO


Aula de música

Benvinguts al blog d'aula de l'IES Arraona (Sabadell). Aquest espai és públic però està exclusivament adreçat als nostres alumnes i a les nostres classes. Si vols contactar amb nosaltres, escriu-nos!

Els nostres llocs

Coses del Boris

Darreres novetats

Darrers comentaris…

Categories

Pàgines

Meta