Sobre Mambrú…

setembre 20th, 2007

La cançó de Mambrú té molta història. Samanta, Estefania i Soraya, de primer B l’han buscada i ens l’han explicat.

1. La cançó original és francesa, del segle XVIII. La van inventar uns soldats francesos per a festejar la mort del Duc de Marlborou, l’enemic anglès. Sembla que també va estar de moda a Versailles, a la cort del Rei de França.

2. La cançó va arribar a España a finals del segle XVIII. Com que la pronunciació era molt difícil es va convertir en el “Mambrú” que tots coneixem. La canço va anar passant de pares a fills i encara es manté com a cançó popular en alguns llocs. Alguns alumnes la coneixen i ens ha semblat una cançó típica de les nostres àvies o rebesàvies!

En Pablo també ha trobat informació i bastant sorprenent:

Hi ha un petit poble de Guadalajara, Arbeteta, que té una església amb una torre barroca del segle XVIII. Sobre aquesta torre hi ha una gran “veleta” (gallet) que vista de lluny té forma de gentilhome anglès!!! I l’anomenen “Mambrú”!

Finalment, hem explicat que la cançó que hem aprés, cantat, percudit i escenificat(!?) és de Maria Elena Walsh, en homenatge a la vella cançó de Mambrú. En Boris, senzillament, és un “fan” d’aquesta compositora argentina…

Per saber-ne més, podeu anar aquí.

ACTUALITZAT: la “nostra” cançó

Entry Filed under: Aportacions dels alumnes,Cançons,Comentaris sobre la classe,Primer ESO

2 Comments

  • 1. pablo  |  novembre 14th, 2007 at 19:58

    Hola Boris sóc el Pablo he vist el que has posat sobre mi…

  • 2. Boris  |  novembre 14th, 2007 at 20:21

    Espero que hi estiguis d’acord! ;-)

    Boris


Aula de música

Benvinguts al blog d'aula de l'IES Arraona (Sabadell). Aquest espai és públic però està exclusivament adreçat als nostres alumnes i a les nostres classes. Si vols contactar amb nosaltres, escriu-nos!

Els nostres llocs

Coses del Boris

Darreres novetats

Darrers comentaris…

Categories

Pàgines

Meta