Física i música

juny 1st, 2007

La música és so, però no tot allò que és so també és música. Així doncs, què és la música? L’exposició Física i Música pretén fer una aproximació científica a aquest art.

El visitant podrà experimentar amb les propietats elementals de la música: el to, el timbre, la intensitat, l’harmonia i el ritme, i esbrinar quins són i com funcionen els òrgans del cos humà relacionats amb l’emissió i la percepció de sons.

Tots els instruments musicals es basen en quelcom que vibra. Tot allò que vibra, sona, perquè provoca una oscil·lació de pressió a l’aire que es propaga com una ona, fins arribar, potser, a un timpà que la recull i la porta a un cervell que pugui escoltar-la en forma de so.

Física i Música també presenta una col·lecció d’escultures sonores realitzades pels germans francesos François i Bernard Baschet, un enginyer acústic i un músic, respectivament, que han fusionat art i escultura en el disseny d’una prodigiosa col·lecció d’instruments-instal.lacions

Exposicio


Sort que s’ha acabat el curs, que si no… hi hauríem d’anar!

Entry Filed under: Coses de música,Mira al www,Professor de música


Aula de música

Benvinguts al blog d'aula de l'IES Arraona (Sabadell). Aquest espai és públic però està exclusivament adreçat als nostres alumnes i a les nostres classes. Si vols contactar amb nosaltres, escriu-nos!

Els nostres llocs

Coses del Boris

Darreres novetats

Darrers comentaris…

Categories

Pàgines

Meta