Archive for maig, 2008

Breakdance

Created with Admarket’s flickrSLiDR. Les fotografies són de Flickr: http://www.flickr.com/photos/homardpayette/sets/72157594458864774/

maig 29th, 2008

Cercar imatges bones, boniques i legals

Acostumeu a cercar imatges amb l’opció “imatges” de Google per a fer presentacions i treballs.

Les imatges són bastant desiguals, generalistes i mal classificades.

A més a més, no en sabem qui és l’autor i què en podem fer.

Un lloc millor per a buscar imatges és Flickr.

Per què?

1. Perquè les imatges les posen les persones, amb el seu compte d’usuari.

Posen les seves fotografies més boniques perquè les volen compartir.

Acostumen a ser bones fotografies.

2. Perquè les imatges porten etiquetes (tag, en anglès), és a dir, paraules-clau que les identifiquen.

Això ens va molt bé per a buscar: si busquem hip-hop ens surten imatges que l’autor ha considerat que tenen alguna cosa a veure amb el hip-hop. No depen del nom que li ha posat a la fotografia, sinó del contingut que l’autor creu rellevant. Google busca pels noms de les fotos, Flickr busca per les paraules claus que han posat les persones. La diferència és brutal…

3. Perquè en sabem l’autor, la persona que l’ha feta i l’ha penjada. I també sabem si ens deixa fer-la servir o no: si hi ha tots els drets reservats o no. Ho sabràs fàcilment, perquè no podràs desar la fotografia fàcilment al teu ordinador…

Una darrera observació: hi ha un servei per a buscar fotografies de Flickr que et troba només aquelles que es poden fer servir sense transgredir els drets, perquè els seus autors han dit que són Creative Commons. Bàsicament això vol dir que pots copiar, distribuir i comunicar públicament l’la fotografia i fer-ne obres derivades. O sigui treballs a l’IES!!! A més a més es poden descarregar en diferent mida (Small – Medium – Large – Original). Tria sempre les grans per a fer bones presentacions…

L’adreça és la següent: http://flickrcc.bluemountains.net

Es a dir, totes les fotografies que trobis en aquesta cerca pots utilitzar-les. Estaria bé que diguessis qui és l’autor de la fotografia, però estem a primer d’ESO i, de moment, ens conformem amb això, ok? ;-)

Imatge: ‘Odisy HA (New England Quarter)
www.flickr.com/photos/78033528@N00/1805613424


maig 26th, 2008

Un vídeo-rap i un comentari

Ja comencem a tenir els primers resultats d’aquesta darrera iniciativa del curs: els raps.

Alguns companys han proposat aprofitar allò que vam aprendre per a editar el concert de nadal: il·lustrar el rap amb imatges! Maico va proposar-ho i la idea ens ha semblat molt bona.

No tenim ja prou classes per a fer-ho tots, però algunes persones que ja han acabat tot el procés de crear una cançó s’hi han posat pel seu compte.

L’Àlex, com ja haureu vist, sempre vol ser el primer ;-) … ja m’ha entregat el seu vídeorap! I, és clar, l’hem penjat a Arraona TV.

Get the Flash Player to see this content.

M’agradaria comentar algunes coses: la base de la cançó la va descarregar un alumne d’internet (no recordo qui va ser!). Les fotografies les vam buscar el Pedro i jo per a preparar la classe inicial sobre el hip hip. L’Àlex ha fet la lletra i ha enregistrar la cançó a casa seva amb el programa Audacity. Rubí, que també li agraden aquests temes, hi apareix com a músic invitat! També hi ha alguns dibuixos i alguns graffitis fets a la xaxa en una pàgina que va trobar i que ens ha passat.

Em sembla clar que és un bon exemple de dues de les nostres màximes: “ens espavilem” i “si col·laborem, tothom hi guanya“.

Quan ens hi posem som formidables: Gràcies, nois!

1 comment maig 24th, 2008

FER GRAFFITIS TÚ MATEIX!!!

Pintura graffiti

Si en el rap, voleu afegir qualsevol graffiti amb el vostre nom o amb qualsevol paraula o frase diver, el podreu fer amb aquest programa!! Cliquéu aquí i us anireu directament a aquesta pàgina!! http://www.graffiticreator.net/index.htm. Apa, fes un graffiti divertit, i ensenya’l als teus amics!!

Qué us divertiu amb el programa, A10!!!!

Àlex

2 comments maig 23rd, 2008

Exportar a MP3 els fitxers creats amb Audacity

Ens hem trobat amb un problema! Però tenim la solució.

En exportar les cançons i les bases fetes amb Audacity us demana un determinat DLL.

Concretament el lame_enc.dll

Cal que l’instal·leu al vostre ordinador. El podeu descarregar aquí lame_enc.dll

També us el puc passar jo… si porteu la vostra memòria USB, és clar! :-D

Aquest DLL serveix per a exportar a MP3 els fitxers creats amb Audacity.

Deseu el fitxer lame_enc.dll a dins de la carpeta del programa Audacity.

Probablement serà en la següent ubicació: C:\Program Files\Audacity\audacity.exe

La primera vegada que exporteu un fitxer a MP3 us demanarà que localitzeu el lame_enc.dll.

Heu d’enllaçar-lo buscant-lo en C:\Program Files\Audacity\audacity.exe, que es el lloc on l’acabeu de guardar!

Si el guardeu en un altre lloc també funcionarà, però sempre és millor guardar juntes les coses que es fan servir juntes… ;-)

Us adjunto també un tutorial sobre Audacity fet per Lourdes Barroso, una profesora d’institut que en sap molt dels temes informàtics. La primera part del tutorial explica exactament el mateix que fem nosaltres per a gravar juntes la veu i la base del rap.

Bona feina!

maig 22nd, 2008

Algunes indicacions raperes

És important seguir l’ordre de les etapes, perquè si no us perdreu pel camí…

1. Escriure bé la lletra. Cal revisar-la i mostrar-la a algun professor de llengua. Recordeu: criticar -propi del hip hop- sense faltar el respecte -propi d’un institut. La lletra l’ha de poder escoltar el director del centre i la vostre mare. Ja ens entenem, oi? :mrgreen:
2. Preparar bé la tornada: marcar les síl•labes tòniques de les paraules de la tornada. Heu vist que NO és una tonteria. Tenir clar els accents ens permet combinar-los bé amb les pulsacions. Els ritmes poden ser lliures, però les pulsacions ens marquen les caigudes i els lloc “bons” per a fer-hi coincidir els accents.
3. Escriure aquesta tornada amb notació musical. No és fàcil, però és necessari per aconseguir una mica d’ordre i que tots els membres del grup puguem rimar alhora. Recordeu: 1. Rapejar-lo, 2 Rapejar-lo picant les síl•labes, 3 Fer-ho molt lentament 4. Trobar el ritme i escriure’l.
4. Practicar la cançó: cadascú fa una estrofa i tots junts la tornada. Podeu fer servir les bases fetes, ja que fer-ne una pròpia és realment difícil… Penseu en portar els vostres lectors MP3 perquè d’aquesta manera podem assajar simultàniament.

De moment tothom hauria d’haver arribar a aquest punt. Hi ha alguns grups que ja van més avançats i ja estem començant a gravar-ho. Si voleu fer pràctiques, podeu descarregar l’Adacity [descarregar] que ja vam veure.

Començarem a treballar-ho a classe i ja us ho explicaré.

Rappers al pati…

Alguns ja estan rapejant al pati…

maig 20th, 2008

Bases per fer rap

Aquí anirem posant les bases fetes… De moment, aprenent a fer servir el programari!

ACTUALITZACIÓ: Hem afegit més bases de rap. Algunes ja fetes.

El curs passat, els alumnes de Sandra també van fer raps: podeu donar-hi una ullada!

7 comments maig 15th, 2008

Plutón, ex planeta

Soy aquel que en la deriva

se deja sin rumbo, sin destino,

sólo con un fin indeciso.

Al no saber, si existir

o vivir , preferí morir

a la deriva solo,

sin compañía.

Soy como aquella ilusión

que si en ella dejan de pensar

toda mi existencia será en vano.

Me extinguiré sin remedio

con un fin indeciso al no saber

cuál es mi destino.

¡El dolor me consume,

me hiela,

me hiere,

me duele!

¿Y si me quedo solo,

con otros compañeros,

aquellos que me marginarán

por haber estado entre los grandes

y haber descendido al mismo infierno?

Tina, 11 abril 2008

1 comment maig 13th, 2008

Protegit: Les bases del rap

 

Per raons que tots sabem,
aquesta entrada caducarà en una setmana.

 

 

Descarregar el programa Fruity Loops

Torneu a descarregar el programa: he posat una versió més simple que no cal posar la contrasenya. Us sortirà error, però si aneu a la carpeta dels programes el podreu obrir. Segurament serà la carpeta:

 

C:\Program Files\FruityLoops 3.4

 

Obriu el fitxer: FruityLoops

 

Ja em direu alguna cosa!!!

 

 

 

10 comments maig 7th, 2008

Un rap de veritat o un marketing per a adolescents?

Get the Flash Player to see this content.

Un adolescent que li agrada el rap. Amb el micro i l’ordinador juga a rapper a casa. Baixa bases d’internet i fa cançons. Li agrada escriure, va amb una llibreta i escriu tot els dies. I arriba a la xarxa, a You Tube i a MySpace. Desde BCN i amb la xarxa: raps de presentació, sobre dibuixos animats, molta play station… i amor per la música. La seva: el rap, nit i dia.

I comença a rebre visites. I més visites. I més. Escolten la seva música, altres adolescents, de tot el món. És diferent, no és racista, no va pelat, és català. I s’ajunta amb un amic més gran que li fa les bases. I la gent les descarrega. Quantes vegades? tres mil·lións de vegades…

Comença el fenomen PORTA.

I bé, les empreses no són tontes: el contracten i li preparen una campanya brutal a través de la xarxa, una gira, un nou disc. I fins i tot una “sèrie” de televisió a la xarxa, super ben feta, que surt cada setmana. Els diners de la Universal fan meravelles….

Ara et toca a tu: què et sembla? Un rap de veritat o un marketing per a adolescents?

Dragon Ball Rap

maig 6th, 2008

Older Posts


Aula de música

Benvinguts al blog d'aula de l'IES Arraona (Sabadell). Aquest espai és públic però està exclusivament adreçat als nostres alumnes i a les nostres classes. Si vols contactar amb nosaltres, escriu-nos!

Els nostres llocs

Coses del Boris

Darreres novetats

Darrers comentaris…

Categories

Pàgines

Meta