Archive for desembre, 2007

Calma tensa…

Ja està. Ha arribat el dia.

L’assaig dels solistes…
L’assaig general…
Tot preparat gràcies a Pablo, Lucas, Jéssica, Jonay, Carlos i Nerea que han vingut aquesta tarda a preparar les cadires i l’escenari.

Ja sé que molts esteu nerviosos.
Alguns mai heu fet un concert davant de tanta gent.
Alguns no heu cantat o tocat mai sols.

No patiu.
Ho farem magníficament bé.
Demà serà un gran dia…

Bona nit.

3 comments desembre 19th, 2007

Carta als pares

Concert de nadal 2007

Benvolguts Srs,

Demà dijous tindrà lloc a l’IES Arraona, a les 12 h, el tradicional concert de Nadal a càrrec dels alumnes de música del centre. Enguany, a més a més, presentem la coral de 1r d’ESO, que acaba de començar. Volem aprofitar l’ocasió per a convidar-los a escoltar els seus fills i a cantar nadales amb tota la comunitat educativa.

Esperem comptar amb la seva presència i poder-los desitjar personalment unes bones festes i una magnífica entrada en el nou any 2008!

Soldats

desembre 19th, 2007

Canción del estornudo, parts conjunt instrumental

Aquí teniu les parts del conjunt instrumental de “La canción del estornudo”. Hi ha dues versions: una lenta per assajar i una més ràpida per a veure si ja us surt. Espero que us serveixi! Demà en parlem a l’hora de pati. Bona feina.

Es poden descarregar al vostre ordinador polsant “download”… ;-)

Versió ràpida

Versió lenta

desembre 17th, 2007

La classe d’avui, segons Soraya de 1B

Avui dia 13/12 /07 hem començat intentant callar, clar, com sempre. A continuació hem anat llegint els poemes que ens van donar les profes de pràctiques.
La Samanta ha començat amb el poema “Canción del niño Jesús”, primer sense música i després hem escoltat dues cançons que tocava la Mireia al piano. I teníem que decidir quina quedava millor. La Samanta ha llegit el poema amb una música tranquil•la i el Víctor amb una més ràpida.
Després l’Anass ha llegit el poema “Los tres nones”. Primer sense música per entendre el poema els que no l’havien llegit a casa. A continuació hem decidit a qui no li havia agradat. Samanta ha dit que li semblava una mica “cateto”, però el Luis ha dit que si que li agradava perquè li agrada el camp. El contrari de la Samanta que li agrada la ciutat.
Montserrat ens ha explicat el poema i qui eren els personatges… A continuació hem fet igual amb l’altre poema: hem escoltat una cançó alegre i una trista i hem decidit que quedava millor la cançó alegre en la primera part i la cançó trista en la segona part.

Després hem gravat un vídeo recitat els poemes de l’altre dia. Anass ha començat amb “Navidad”, després Soraya amb “¿Quién ha entrado en el portal de Belén?”. A continuació Daniel i Maico amb “Los tres noes” han recitat junts. I després Samanta amb “Canción del Niño Jesús”.

CAP ICE UAB

desembre 13th, 2007

Música i literatura

Fa un bon grapat de dies que els alumnes del pràcticum de Música de l’ICE de la UAB estan amb nosaltres. Mireia, Araceli i Montserrat han vist una pila de classes i hem parlat de moltes coses sobre l’ensenyar i l’aprendre.

Avui han començat a “fer classes” amb nosaltres. Les tres juntes, amb un seguit d’activitats a l’entorn de la poesia de Nadal i la música. Barrejar música i literatura és un repte per a nosaltres i, especialment, amb els grups de primer que acaben d’incorporar-se a l’ESO. Però tenir entre nosaltres a dues llicenciades en filologia hispànica treballant amb una bona pianista és una cosa que no ens passa cada dia!

Demà seguirem: mirarem d’anar una mica més enllà en el tema de la recitació i la música i enregistrarem la vostra recitació.


¿QUIEN HA ENTRADO EN EL PORTAL DE BELÉN?

¿Quién ha entrado en el portal,
en el portal de Belén?
¿Quién ha entrado por la puerta?
¿quién ha entrado, quién?.

La noche, el frío, la escarcha
y la espada de una estrella.
Un varón -vara florida-
y una doncella.

¿Quién ha entrado en el portal
por el techo abierto y roto?
¿Quién ha entrado que así suena
celeste alboroto?

Una escala de oro y música,
sostenidos y bemoles
y ángeles con panderetas
dorremifasoles.

¿Quién ha entrado en el portal,
en el portal de Belén,
no por la puerta y el techo
ni el aire del aire, quién?.

Gerardo Diego

No és el moment de fer valoracions perquè encara no hem acabat. Jo n’estic molt content i espero que demà puguem “culminar la faena”… De totes maneres, si teniu alguna cosa a dir sempre us quedaran els comentaris… ;-)

desembre 12th, 2007

Partitura de Manuelita

És provisional, però us pot servir a tots aquells que me l’heu demanada.

1. Polsa a sobre de la petita partitura d’aquí sota. S’obrirà una altra finestra amb la partitura en gran.

Manuelita

2. Imprimeix la pàgina o bé desa la imatge al teu ordinador (amb el botó de la dreta del ratolí)

3. O toca davant de la pantalla! 8-)

Bona feina!

Dijous encarrego còpies i us la passo amb la lletra.

Mapa de les cançons.

desembre 11th, 2007

Djembé, darbuca o “cajon”

En Luis toca el “cajón flamenco“. A classe no en tenim, però assagem amb una darbuca.

Molta gent no sap, però que el “cajón” en realitat ve de Perú. Sí, sí… de Perú!

Sucedió que durante una gira de Paco de Lucía por Latinoamérica hacia 1977, llegó a manos del percusionista de la banda un cajón peruano en una fiesta organizada por el embajador español en Perú. Rubem Dantas lo incorporó a la música del sexteto del guitarrista que, como marcaba (y marca) la pauta, suponía incorporarlo directamente a la música del flamenco. Manuel Soler estuvo presente en el momento de la adopción, pues iba en el grupo como bailaor y hasta “tocando unos bonguitos”. Según comentó en una entrevista concedida a Flamenco-world.com en 1999, “el cajón era más sobrio para el flamenco” que otros instrumentos de percusión que ya se habían empleado como las congas, los bongos o la batería.

* Calado, Silvia (2005), Érase una vez… un nuevo instrumento (Julio ed.), Flamenco-world.com [2006]

Doncs ara nosaltres el farem servir per a incorporar-lo a la nostra cançó de nadal mexicana. Hem fet una versió per a coral, piano i cajón que serà insuperable. ;-) Bravo, Luis!

Aquí tens un cajón. Com diu Paco de Lucía: “a medio camino entre las palmas y el taconeo”.

Cajón

1 comment desembre 10th, 2007

“Arriba del cielo hicieron tamales…”

Apa, anem a prendre uns tamales… Hi ha alguns alumnes que en mengen a casa seva, de tant en tant. Fins i tot Yannine ens ha promès que un dilluns en portaria. No sé vosaltres, però jo ja tinc gana!

desembre 7th, 2007

Aprenent un cànon amb 1B

Polsar damunt de les imatges

Un cànon a 1B. Agnès, professora en Pràctiques de l’ESMUC ens ha fet les fotografies. Per sort no tenen so: la veritat és que desafinem bastant i que també hi ha algunes persones que no estan per la feina… Esperem que amb dos dies més d’assaig ens posem les piles.

3 comments desembre 4th, 2007


Aula de música

Benvinguts al blog d'aula de l'IES Arraona (Sabadell). Aquest espai és públic però està exclusivament adreçat als nostres alumnes i a les nostres classes. Si vols contactar amb nosaltres, escriu-nos!

Els nostres llocs

Coses del Boris

Darreres novetats

Darrers comentaris…

Categories

Pàgines

Meta