Archive for juliol, 2007

La (meva) cançó de l’estiu

Bé, ja tinc la meva cançó de l’estiu.
Naturalment no té res a veure amb les cançons de la TV. Tots en sabeu la raó…
Així que la meva cançó, d’un grup de Montevideo, a l’Uruguay, és la següent:

Com que el món està boig, tot podria ser que aparegués per TV i fos realment la cançó de l’estiu…

Podeu trobar la lletra sencera al blog Montevideo me mata!

Bé, bones vacances.

juliol 27th, 2007

Nous currúculums de música

La nova matèria de Música de l’educació secundària obligatòria té com a objectiu el desenvolupament de les capacitats següents:

1. Utilitzar la veu, els instruments i el cos per a expressar-se musicalment de forma creativa i personal.

2. Escoltar comprensivament música d’estils, gèneres i cultures diverses, amb interès, respecte i sensibilitat estètica.

3. Conèixer l’entorn musical i cultural propi i prendre consciència de la universalitat de la pràctica musical, assumint reflexivament la diversitat de cultures i identitats musicals.

4. Conèixer i aplicar tècniques instrumentals i vocals bàsiques per a la interpretació i la creació musical i per a l’expressió corporal.

5. Participar, de forma responsable i proactiva, en activitats musicals organitzades a l’aula, el centre o la comunitat educativa afavorint la cooperació i el treball comú.

6. Reflexionar sobre la dimensió social i cultural de la música i comprendre les seves relacions amb altres àmbits artístics i amb els mitjans de comunicació.

7. Cercar i comprendre informació procedent de diferents fonts i suports per a enriquir els coneixements musicals propis, fent-ne una lectura rigorosa i reflexiva.

8. Fer ús de la tecnologia per a enriquir la percepció, l’expressió i la creació musicals, amb autonomia i esperit crític.

9. Comunicar coneixements, judicis i opinions musicals de forma oral i escrita, amb rigor i claredat, respectant les persones i els valors democràtics.

10. Valorar l’escolta, la pràctica i la creació musical com a font de gaudi, d’enriquiment personal i de coneixement d’un mateix i del món.

Això és que que tractarem de començar a fer durant el proper curs, a 1r d’ESO i a 3r d’ESO. A 2n i a 4t seguirem com fins ara… Sona bé, però a veure si ens en sortim!

juliol 26th, 2007

Projectes pel curs 2007-2008


Find more videos like this on EduBloggerWorld

Bé, són coses meves, però no són secrets.
A veure si aprofitem els nous currículums per a fer un pas en la bona direcció.

juliol 22nd, 2007

La teva firma val més del que et penses…

… o això és el que molts volem creure.

El vídeo, que te un premi, és bastant colpidor. La imatge final dels nens de la guerra salvats per globus que s’enlairen, ens permet un acabament més poètic i bell. Menys mal…

Red de Acciones Urgentes

Vist a EnRedArte de Lucía Álvarez, una profe de plàstica en un IES d’Astúries.

juliol 17th, 2007

Alumnes de l’ESMUC

Les dues alumnes de l’ESMUC que han fet el Pràcticum al nostre centre, van acabar el curs, fer la seva memòria i entregar-la. Tot ha anat molt bé i han tret unes notasses… Ens n’alegrem per elles.

Pràcticum pedagogia

La seva Memòria deixa constància de les seves observacions de classe i inclou comentaris i valoracions personals sobre la seva experiència a l’IES Arraona. No els reproduiré aquí perquè em va una mica de vergonya, però són molt satisfactoris pel que fa als seus aprenentatges, el tracte rebut i les coses apreses. Una de les conclusions més presents és la de la valoració de la dificultat intrínseca de la feina de professor, però no és, per a mi, la més important. La conclusió més important que s’enduen les alumnes de l’ESMUC és que la tasca educativa musical que fem en l’ensenyament obligatori és molt seriosa, necessària i engrescadora. Una idea que contrasta molt amb els discursos catastrofistes i alarmistes que trobo en molts llocs. I que capgira bastant les seves idees prèvies i les que la societat té sobre l’ESO i, encara pitjor, sobre els adolescents i la seva capacitat d’aprendre i de treballar seriosament, de fer coses boniques i interessants i de compartir experiències i vivències positives.

De tot això en som co-responsables, vosaltres, els alumnes, i jo, en tant que tutor del Pràcticum.
Crec que podem estar-ne contents.

juliol 11th, 2007

Acabar de mica en mica…

Doncs, sí, penso acabar de mica en mica.
Explicar-vos algunes cosetes del final de curs i del començament de l’altre,
així que encara escriuré algunes entrades més.

És possible, i fins i tot, probable que ja ningú ho llegeixi, però això no és verdaderament substantiu per a un taulell d’anuncis. I, a més a més, a mi em va bé per a ordenar una mica les idees i recollir abans de vacances.

Així que comencem a tocar els tambors de comiat, per anunciar les darreres informacions del curs 2006-2007 i les importants :-) novetats del curs 2007-2008.


Awesome Drummers – video powered by Metacafe

Continuarà…

juliol 5th, 2007


Aula de música

Benvinguts al blog d'aula de l'IES Arraona (Sabadell). Aquest espai és públic però està exclusivament adreçat als nostres alumnes i a les nostres classes. Si vols contactar amb nosaltres, escriu-nos!

Els nostres llocs

Coses del Boris

Darreres novetats

Darrers comentaris…

Categories

Pàgines

Meta