Posts filed under 'Projecte Estils 2006-2007'

Correcció del treball “Els estils”

Estils

Hem fet la correcció dels treballs finals sobre els estils i es poden treure algunes conclusions generals:

La majoria dels Programes de mà són realment bonics. Llàstima que a 4t no tinguem educació visual i plàstica per a fer amb ells el Programa de mà…

Les exposicions als alumnes de 2n han anat prou bé, però en general heu vist que donar classe és realment difícil…!

Les realitzacions de wikis a la xarxa també han anat prou bé, però no domineu gaire la xarxa i el disseny no acaba quedant tan bonic com, per exemple, els Programes de mà. Han quedat, doncs, dues pàgines web dedicades a la música del hip hop i a la música funk respectivament, que poden ser visitades lliurement. La part de vídeos de Youtube ha anat molt bé i la part de penjar música ha fallat una mica…

El grup de les presentacions electròniques ha estat el més fluix: posar textos i transicions és senzill, però afegir-hi música i sincronitzar-les amb el text ha estat… Missió Impossible. No ha sortit en cap grup!!!

En fi, la part més crítica del treball ha estat les descripcions de la música que, en general, són bastant pobres. I això que, des del punt de vista estrictament musical, era la part més important. Part d’aquesta mancança és responsabilitat meva, perquè us hauria d’haver obligat a entregar-me les descripcions abans i tornar-les corregides i imposar una nova redacció. Però em va semblar que si cada grup s’organitzava en llibertat, això tallaria massa les iniciatives. He de pensar bé com ho plantejo pel proper curs…

febrer 17th, 2007

Final del projecte “estils 2006″

Ha arribat l’hora d’entregar els treballs i projectes sobre els estils, de fer els exàmens finals, d’acabar les tasques dels grups i, també, de fer una valoració de tot el procés i dels resultats.

Aquests dies, doncs, abans que no acabi el crèdit haurem de treure conclusions de l’experiència i determinar entre tots quins aspectes ens han anat bé per aprendre i quins no, com ha anat el treball en els grups, quina qualitat final han tingut els projectes, quines qualificacions hem tret en els exàmens i com a anat tot plegat. Però, sobretot, haurem de decidir com seguim i què podem millorar a partir d’ara perquè el primer crèdit s’ha acabat… però comença el segon!!

Grups de treball

gener 23rd, 2007

Exposicions dels alumnes de 4t a els alumnes de 2n d’ESO

Hi ha dos grups que ha triat fer una classe als seus companys de 2n d’ESO per a avaluar-se del treball realitzat. Les “classes” han anat força bé, tot i que alguns dels membres poster no dominaven suficientment la seva part del tema i estaven massa pendents del paper- resum que tenien a les mans.

El primer grup format, per Georgina i Àngel de 4B, va tractar la música funk i van fer la seva classe amb músiques i transparències. Els alumnes de 2n van seguir amb interès. A Georgina li agrada més parlar davant de la gent que a Àngel, però no van deixar que féssim cap fotografia…

Baix elèctric

El baix elèctric és un dels instruments característics del funk.

L’altre grup, format per Sara, Cristina, Anna i Jenny de 4C, va parlar del Punk, una música més radical i diferent. En la seva exposició, que tingué lloc la setmana següent, també van mostrar imatges i músiques. Els va fallar una mica la coordinació, però els alumnes de 2n van seguir amb interès. Aquí, a petició dels “conferenciants” tampoc vam poder fer fotografies…

Sex Pistols

Els Sex Pistols

gener 15th, 2007

Músiques Funk

Músiques funk que tenim al nostre disc virtual i que podeu afegir al vostre treball.

Ok, Georgina? ;-)

desembre 18th, 2006

Treballs finals al web

Finalment, les opcions de pàgina web es faran a través d’uns wikis a la xarxa. Concretament utilitzant el “servei” de Wikispaces. És més senzill que treballar amb el Front Page i podem treure més suc a les coses que hem après en el wiki de l’aula virtual
Podeu aprofitar la feina feta la setmana passada a classe i enganxar-la al nou wiki.
En les fotocòpies de classe trobareu les indicacions sobre usuaris i contrasenyes. I també a l’Aula virtual. Els treballs finals són:

4A5: El hip hop
1.David Herrera
2.Carlos Ortega
3.Albert Pi
4.Pere Martínez

4B3 El funk
1. Sergio Soto
2. Rubén González
3. Catalina Salazar
4. Miriam Ruiz

BONA FEINA…

7 notas 7 colores

1 comment desembre 12th, 2006

Treballs finals del projecte “Estils 2006″

Auriculars

Grups 4A1 Programa de mà
GRUP 4A 2 Programa de mà
GRUP 4A 3 Presentació electrònica
GRUP 4A 4 Programa de mà
GRUP 4A 5 Pàgina web El hip hop
Grup 4A 6 Programa de mà

Grups 4B1 Presentació electrònica
Grups 4B1b Programa de mà
Grups 4B2 Programa de mà
Grups 4B3 Pàgina web: La música funk
Grups 4B4 Conferència
Grups 4B5 Programa de mà
Grups 4B6 Programa de mà
Grups 4B7 Programa de mà
Grups 4B8 Presentació electrònica

Grups 4C1 Programa de mà
Grups 4C2 Presentació electrònica
Grups 4C3 Programa de mà
Grups 4C4 Encara no ho saben…
Grups 4C5 Programa de mà
Grups 4C6 Programa de mà
Grups 4C7 Conferència
Grups 4C8 Programa de mà

desembre 6th, 2006

Comentaris dels alumnes de 4A

Els alumnes de 4A també han valorat la primera fase del projecte i han considerat molt positiu poder triar els grups de treball. Val a dir, que no tots els grups han funcionat bé: en alguns grups hi ha companys que no han fer la seva part i ara, en iniciar la segona fase del projecte, ens trobem que ens falten moltes coses per acabar…

També s’ha valorat l’ús dels ordinadors i, bastants alumnes, expressen que han fet coses que no havien fet abans (wiki, disc dur virtual, fer-se un perfil, etc.).

També han coincidit molts en demanar més temps per a treballar a l’aula d’informàtica de l’IES. I poder rebre més ajuda directa del professor a l’aula.

Així mateix, algú ha considerat que caldria més llibertat als components del grup per a repartir-se la feina i no dividir les responsabilitats en “experts” (textos + música + imatges).

David Herrera és dels que creu que hauríem d’anar més vegades a l’aula dels ordinadors i Cristina Raya volia sortir al web… però no ha volgut valorar el treball ni fer cap proposta de millora en el full d’avaluació. És una mica sorprenent, no us sembla?

Encaixada

desembre 5th, 2006

Comentaris dels alumnes de 4B

Els alumnes de 4t B manifesten que els ha agradat força treballar en grup i poder fer-ho sobre els estils musicals triats. Només Àlex afirma que hauria preferit fer el treball individualment… També haurien preferit tenir més temps de treball a classe i, sobretot, a l’aula d’informàtica. (I jo també…)

Altres han escrit que els ha anat molt bé descobrir la Wikipèdia i s’han sorprès de la manera en que funciona i s’elabora. De fet, fins i tot hi ha algú que manifesta que treballar en un wiki és el que li ha resultat més sorprenent i interessant. A en Ruben González, per exemple, li ha agradat conèixer com funciona una wikipèdia “per dintre”.

Les propostes de millora són diverses. Potser les d’aquesta classe són les més interessants. Algunes les pensaré seriosament, doncs proposen noves possibilitats per explorar en el futur. Aquí en transcric alguns exemples:

- El professor podria tenir una “reunió” privada amb cada grup per a resoldre els dubtes i poder comentar més tranquil·lament com va el treball.

- Es podria fer un sol treball amb tota la classe, en comptes de fer un wiki per a cada grup. La veritat és que això ho podríem fer ara, que ja sabem com funciona…

- Que es poguessin presentar les músiques i els estils a la resta dels companys de la classe.

- S’hauria pogut fer una enquesta sobre els tres o quatre estils treballats a tot l’IES i penjar els resultats al web.

Ramones

El grup Ramones

novembre 29th, 2006

Sessió de classe per a elaborar el guió del treball

Finalment penjo el vídeo a Youtube. Poso la data original…

novembre 26th, 2006

Dedicat al “Trio verdures”

A través del nostre compte de treball a You Tube, una persona m’envia tres vídeos de música flamenca. Rebo la notificació pel correu electrònic. Francament, no sé d’on provenen ni qui els envia.

Són pel treball? són per penjar al web? és un usuari que ha llegit el nostre perfil “d’espanyols” i s’ha pensat que ens agradaria el flamenc?
És una broma dels meus amics del crèdit variable, el “trio verdures”?

En fi, sigui que sigui, els tres vídeos són magnífics, així que us he penjat aquest, deidicat al Trio verdures. A veure quin dia aconseguim tocar així la guitarra…

Us ve de gust veure ela altres? Doncs, aneu-hi!

Camarón. Magnífic amb Paco de Lucía. Dos jovenets defensant la puresa del flamenc. Música de primer ordre.

Camarón. (és d’un programa de televisió i no és veu massa bé. Camarón ja estava malalt…)

Guitarra

novembre 21st, 2006

Older Posts


Aula de música

Benvinguts al blog d'aula de l'IES Arraona (Sabadell). Aquest espai és públic però està exclusivament adreçat als nostres alumnes i a les nostres classes. Si vols contactar amb nosaltres, escriu-nos!

Els nostres llocs

Coses del Boris

Darreres novetats

Darrers comentaris…

Categories

Pàgines

Meta