Posts filed under 'Concerts'

XIV – Trobada de corals – Dinar de germanor a la Bassa de Sabadell

A la bassa

Foto de “La guerra de l’aigua feta per Andrea”

Comentari de 1A

En la Bassa vam dinar i vam jugar amb l’aigua. Vam fer una guerra d’aigua entre nosaltres. A la Bassa vam conèixer nois i noies d’altres instituts. Els professors els van fer un convit en un lloc especial per a ells tenien un bon menjar amb gelat i cafè. A nosaltres només ens van donar aigua. ["No és el mateix convidar a 70 directors que a 3000 cantaires " diu el Boris]
Alguns dels nois de les altres corals ens van demanar el Messenger per a lligar amb nosaltres. I nosaltres els hi vam donar! Algunes noies vam buscar nois guapos per a demanar-los el seu i ens el van donar!
En sortir de la Bassa ens esperava un autobús de l’ajuntament, però no ens va acompanyar fins a la Plaça Espanya. Vam tenir que fer una bona caminada des de l’estació d’autobusos fins a la plaça Espanya. I alguns ens vam quedar endarrerits. Loubna va marxar en autobús perquè viu molt lluny i Gaby va marxar amb el seu pare… que passava per allí!!!

Alguns alumnes no van anar a la sortida i es van quedar a casa “estudiant”! :lol: [=jugant a la PlayStation 3]

Comentari de 1B

El dinar ens va agradar molt a tots. Primer vam seure a les taules del final de la bassa i vam dinar tots junts amb les altres corals. Després vam començar a fer una guerra d’aigua amb les botelles i fins i tot vam mullar als de l’altre coral que seia al davant nostre.
Vam dinar els nostres entrepans.
Havíem comprat unes xuxes amb els diners que van sobrar dels bitllets del tren i a l’hora de repartir no ho vam fer bé i alguns es van quedar sense xuxes. Un grup que estava en un altre part de la bassa es va quedar sense. I fins i tot hi ha companys enfadats per això.
Alguns pares van venir a buscar els seus fills i els altres vam anar amb autobús fins a l’estació i després a peu. Alguns estàvem molt cansats.

Una cosa queda clara: ens ho vam passar molt bé, tot i que el tema de les xuxes no va anar gens bé.

[ En Boris diu: el proper dia, no hi haurà xuxes i "San se acabó".]

 

La bassa de Sant Oleguer
Font de la imatge.

Comentari de 1C
Vam arribar a la Bassa a l’hora de dinar. Ens vam posar en unes taules de fusta del final perquè no ens deixaven estar a l’herba. Estaven arreglant la Bassa i no es podia banyar ningú. Hi havia homes treballant. Alguns alumnes d’altres escoles no van respectar les normes, es van ficar a les dutxes i es van tirar pel tobogan. N’hi ha qui diu que eren nens d’escoles privades perquè no feien cas del professors. Eren uns consentits.

Tot i que al final ens vam posar tots a l’herba. També ens van regalar botelles d’aigua. Alguns de nosaltres em vam agafar una pila… i vam marxar amb la motxilla plena.

Per dinar vam menjar el que portàvem. Els de les taules del costat eren una mica pesats demanant coses: menjar, xuxes, aigua… Després ens vam menjar les xuxes que havíem comprat. Alguns nois van agafar moltes xuxes i no les van repartir massa bé.

Després de dinar vam agafar les ampolles d’aigua i ens vam començar a mullar entre tots. A alguns de nosaltres el que més ens va agradar va ser “la festa de l’aigua”. Els professors van menjar en un altre lloc i no ens van invitar! El dinar només era pels professors i era gratis. [Boris diu: "Jo vaig donar gelat a dues persones que van venir, que consti."]

A l’hora de marxar no estàvem tots al lloc indicat i vam haver d’esperar a alguns companys. L’ajuntament ens va posar un autocar però no ens van acompanyar fins a la plaça Espanya.
Al final estàvem súper cansats semblava que veníem d’una guerra o d’un “botellón”. Vam tornar caminant i alguns van estar donant la tabarra al professor tot el viatge… ?

No tenim cap foto ni cap vídeo de la Bassa perquè ningú en va fer!!!
Una llàstima.

[Comentaris escrits entre tots els alumnes de la classe]

abril 30th, 2008

XIV Trobada de corals – Concert del Cant Comú a la Fira de Sabadell

Comentari de 1A

En la fira de Sabadell vam cantar les sis cançons del cant comú. Després d’haver assajat i cantat vam anar a la Bassa. Tot i que érem una coral primerenca vam saber comportar-nos i cantar com altres escoles privades que no es van portar massa bé. No estem segur que fossin escoles privades. El professor va marxar amb el Constantí Sotelo a preparar l’Hora dels Adéus. I va estar molta estona parlant.
Per a dirigir les cançons van cridar a sis directors de coral i el Boris va dirigir una en nom de tots els directors de Sabadell.
La cançó dels pets va ser dirigida per una directora que es va emocionar molt. Potser una mica massa i tot…

[comentari escrit entre tota la classe]

Comentari de 1B (*)
Quan vam arribar a la Fira de Sabadell ens van posar a la sala lateral i al final de tot i no es podria veure l’escenari. Va ser una mica avorrit perquè vam fer primer l’assaig i després el concert i es va fer molt llarg. La cançó que més va agradar fou “Jo sóc el teu amic” dels Pets. Alguns companys que no van venir ho van mirar des de casa seva o des de l’IES. No s’escoltava gaire bé. Es veia el públic i es movia una mica a poc a poc. Tampoc ens van agradar els parlaments, ja que és va fer llarg i ningú no feia gaire cas. El discurs de l’Ernest Maragall se li va fer molt llarg a Lucas. Vam conèixer a persones d’altres escoles. Els de davant nostre no es van portar massa bé. Alguns directors es van emocionar molt a dalt de l’escenari, especialment la senyora que va dirigir la cançó dels Pets. El nostre profe va dirigir i ho va fer bé. El Constantí Sotelo, que és el que va iniciar tot això, va dirigir l’himne de la Trobada -que ha escrit ell mateix- amb molta empenta i ens ho vam passar molt bé.

[comentari escrit entre tota la classe]

 

Comentari de 1C

Vam anar caminant fins a la Fira de Sabadell. Va estar ben organitzat perquè tothom tenia el seu lloc per a seure segons uns colors. Primer vam assajar les cançons. Com que l’assaig es va fer molt llarg, semblava que ja s’havia acabat i resulta que el concert rea després! Nosaltres ja volíem marxar! Van venir les autoritats i la policia municipal i els mossos vigilaven. Les cadires eren de la marca “Casa Gay” i ens va cridar l’atenció. Hi van ser-hi més de tres mil persones cantant. La cançó de jo sóc el teu amic la vam cantar molt bé. La directora es va emocionar molt.
Alguns nens d’altres instituts jugaven i no estaven per la feina i van estar pintant-se les samarretes.” L’Hora dels adéus” va quedar molt bé i la va dirigir el professor. (En Rudy creu que estem escrivint això per a fer la pilota al professor). La cançó del Constantí Sotelo també va quedar molt bé. La va dirigir ell mateix, que era el compositor.

[comentari escrit entre tota la classe]

Get the Flash Player to see this content.

(*) Com algú ja m’ha fet notar aquest matí, he posat dues vegades el comentari de 1A en lloc del comentari de 1r B. :oops: Ja està arreglat!

abril 28th, 2008

El concert… després del concert arriba la…festa

Hola sóc la Cristina.C. 8-)I jo vaig assistir al concert de la trobada de corals, la XIV trobada corals! -P

A mi m’ha tocat explicar-vos la part del dinar a la bassa que per cert va ser tot un èxit!-P

Trobada de corals - Concert general

DÉSPRÉS DE TOT EL CONCERT VAM ANAR CAMINANT DESDE LA FIRA DE SABADELL FINS LA BASSA .8-)

Quan vam arribar a la basa els professors es van quedar a un apartat només per a ells amb un excel·lent menjar.-P

Els ens ens vam anar a les taules a menjar no ho podíem fer a la piscina perquè estava buida ¡Quina pena ¡

Perè els nens vam saber com treure’ns el calor! Vam començar a fer una festa d’aigua amb les ampolles que ens regalaven a la paradeta. Ja t’ho pots imaginar xops fins als pantalons i amb ganes de gresca .8-)

Peó després tocava anar caminant del centre fins la plaça Espanya, on ens vam dispersar.8-)

I allà es va acabar tot aquest dia!8-)

2 comments abril 19th, 2008

XlV Trobada de coral – segons Judit

Trobada de corals - Concert

Hola! Sóc Judit. Per fí he arribat, estic baldada.

Avui 16 d’abril hem anat a la XlV trobada de corals.

Em sortit a les 08:15 aproximadament del institut per anar a l’estació de tren. Quan hem arribat uns “guies” ens han portat fins als Salesians. Allá hem cantat les dos nostres cançons: “Antochka” i ” Arriba en el cielo ” i hem escoltat les altres cançons de les corals següents:

1.” El cim” de Terrassa, amb 33 cantaires
2. Coral “IES Torre del Palau” de Terrassa, amb 100 cantaires
3. Coral “Sant Joan Bosco” de Sabadell, amb 61 cantaires
4. Coral “IES Vilassar de Mar” de Vilassar de Mar, amb 30 cantaires
5. Coral “IES de Sabadell” de Sabadell, amb 100 cantaires
6. Coral “IES Mercè Rodoreda” de L’Hospitalet de Llobregat, amb 25 cantaires

Quan vam acabar vam anar cap a la fira de Sabadell per continuar CANTANT I CONTINAR LA FESTA.

NOTA: Aquesta entrada va ser escrita per Judit el mateix dia de la Trobada, però per raons tècniques -canvis en la base de dades del servidor – no vam poder publicar-la. Disculpeu el retard.

abril 19th, 2008

Trobada de Corals – Arraona TV

Transmissió en directe de la
XIV Trobada de Corals d’educació secundària.

Dimecres, 16 d’abril, 2008, a partir de les 13 h.

– en fase de proves-

abril 15th, 2008

Centenari del naixement de Karajan

 

El dimecres passat, dia 2 d’abril va fer cent anys del naixement de Herbert von Karajan. Hem anat tant enfeinats amb els alumnes de l’ESMUC, les sortides i les trobades… que no ho he pogut comentar a classe!!! :evil:

Us deixo alguns enllaços, però en trobareu molt més.

Un detallet: si vas a YouTube seguint l’enllaç del vídeo, trobaràs que aquesta gravació en blanc i negre ha estat vista més d’un mil·lió de vegades. Doncs, això vol dir ser famós.

abril 7th, 2008

Trobada de corals – Sàpigues, company

[ Gràcies a Pere Camprubí, que ha fet l'original.]

març 10th, 2008

Els alumnes de 1r B opinen sobre el concert

Nora Bosch

La pianista Nora Bosch va interpretar “Quadres d’una exposició” de Modest Mussorgsky en la nostra classe de música amb el grup de 1B.

Transcric totes les opinions dels alumnes que han optat per a publicar al blog les seves consideracions. Alguns han preferit l’anonimat.

“El que més em va agradar dels professors en pràctiques va ser el concert final perquè era una música molt tranquil•la que et fa reflexionar i és com si desconnectessis del món. T’oblides dels problemes”

“Va ser molt chulo perquè [Nora] tocava molt bé i es veu que va practicar molt per a poder-ho fer això”

“Crec que va estar molt bé. Millor no es podia fer. Em va agradar molt”

Carolina Rosero considera que ” el concert va ser molt entretingut perquè l’obra és interessant i molt bonica”.

“Me impresionó mucho como tocaba el piano”

Samanta escriu que “aquesta classe em va encantar moltíssim perquè era molt impressionant com tocava. En algun moment em van donar ganes de plorar per l’emoció que tenia. Va ser la millor classe, la que més em va agradar.”

“El piano que va tocar Nora no em va agradar gens perquè aquesta música no m’agrada i el piano, tampoc.

“Va ser molt impressionant com tocava el piano. I la partitura, se la sabia de memòria.”

“Em va agradar moltíssim perquè és molt difícil tocar amb tanta precisió, tan ràpid i portant tant bé el ritme i el compàs. Va estar super bé.”

“Lo tocó muy rápido y yo me sorptendí porque la partitura era un tocho y no entiendo cómo se la pudo aprender. Estuvo muy bien!”

Moltes gràcies, Nora!

febrer 14th, 2008

Vídeo del concert

Tothom em para pel passadís per a fer-me la mateixa pregunta: Quan posaràs el vídeo del concert a la web? :-)

Doncs, no el posaré. Perquè hem pensat de fer-lo entre tots. M’explico.

Sabeu que hem començat el Projecte Comunitat Educativa 2007 i que en la primera fase vam localitzar el nostre lloc de naixement en el mapa del món… Doncs la realització d’una pel·lícula sobre el nostre concert forma part del projecte!

Amb Mercè de Tecnologia hem planificat que vosaltres feu el guió i l’edició de la pel·lícula. Tenim enregistrades tres hores que comprenen la preparació i la realització del concert. Així com algunes presentacions i explicacions que vau fer alguns de vosaltres.

Amb tot això farem un guió i una edició del material, a veure si al final podem fer-ne un documental. Sona bé, oi?

Doncs, aquesta és l’explicació. Per això no poso el concert…

Concert de nadal 2007 assaig

Assaig General

gener 14th, 2008

“Va, pensiero” de l’òpera “Nabucco” de Verdi

Va, pensiero” cor del tercer acte de l’òpera “Nabucco” de Giuseppe Verdi (1813 – 1901). Aquesta melodia, prou coneguda, la cantarem en la trobada de Corals. El vídeo que us proposo és d’una representació operística que posa molt de relleu el caràcter estàtic de la música amb una posada en escena que imita una gran pintura o, si preferiu, un gran conjunt d’escultures…

EBREI
Va, pensiero, sull’ali dorate;
va, ti posa sui clivi, sui colli,
ove olezzano tepide e molli
l’aure dolci del suolo natal!
Del Giordano le rive saluta,
di Sionne le torri atterrate…
Oh mia patria sì bella e perduta!
Oh membranza sì cara e fatal!
Arpa d’or dei fatidici vati,
perché muta dal salice pendi?
Le memorie nel petto raccendi,
ci favella del tempo che fu!
O simile di Sòlima ai fati
traggi un suono di crudo lamento,
o t’ispiri il Signore un concento
che ne infonda al patire virtù.

HEBREOS
¡Vuela pensamiento, con alas doradas,
pósate en las praderas y en las cimas
donde exhala su suave fragancia
el aire dulce de la tierra natal!
¡Saluda a las orillas del Jordán
y a las destruidas torres de Sión!
¡Oh, mi patria, tan bella y abandonada!
¡Oh recuerdo tan grato y fatal!
Arpa de oro de los fatídicos vates,
¿por qué cuelgas silenciosa del sauce?
Revive en nuestros pechos el recuerdo,
¡háblanos del tiempo que fue!
Canta un aire de crudo lamento
al destino de Jerusalén
o que te inspire el Señor una melodía
que infunda virtud al padecimiento.

1 comment gener 12th, 2008

Older Posts


Aula de música

Benvinguts al blog d'aula de l'IES Arraona (Sabadell). Aquest espai és públic però està exclusivament adreçat als nostres alumnes i a les nostres classes. Si vols contactar amb nosaltres, escriu-nos!

Els nostres llocs

Coses del Boris

Darreres novetats

Darrers comentaris…

Categories

Pàgines

Meta