Posts filed under 'internet 2.0'

Pangeaday

Us dic la veritat… m’agradaria participar-hi.
Fer-ne un: el de la nostra història, els nostres 40 anys. Els de l’IES Arraona.
Somiar és de franc. Que tinguem un bon curs!

setembre 19th, 2007

Col·laborar en el web

setembre 19th, 2007

Educació s.XXI

Els americans miren el futur i descobreixen que no són el centre. No ho han estat mai, però ells no ho saben. El centre del món sempre es cadascú de nosaltres.

És un magnífic vídeo que confon la qualtitat amb la qualitat, però que val la pena prendre en consideració. Jo em quedo amb una de les frases de la conclusió, que va escriure algú tan del futur com… Albert Einstein.

Si estàs interessat en veure més coses sobre aquesta manera de pensar:

Font original: Did You Know?
en el seu wiki i en el seu blog.

Jo ho he revisitat gràcies a Mario Nuñez, un bon amic de Puerto Rico.

juny 24th, 2007

… i el futur.

Bé, el futur no el sap ningú. Però de moment, aneu aprenent anglès…

Vist a Mangas Verdes

juny 19th, 2007

Més web 2.0, adreçada a professors (i alumnes)

Un reportatge de “Area Educastur y Servicios en Línea de la Consejería de Educación” de Astúries. Font original.

juny 18th, 2007

Web 2.0

Una explicació en castellà. Acrítica, com sempre, però ben feta i clara.

Web 2.0
Web 1
Blogs
Podcast
Videocast
Wiki
Tecnologies: RSS, AJAX…
Conseqüències
Etc…

Gràcies a Àngel Puente

juny 14th, 2007

Un llibre de fotografies

Fes el teu llibre a BOOKR. No cal que sigui de música!

maig 25th, 2007

Una visió més crítica de la web 2.0

Potser una visió una mica més crítica de la web 2.0 estaria més ajustada a la realitat. La web 2.0 són unes eines i també són unes determinades empreses al darrera. No entenc per què no es menciona sempre obertament. Ja he escrit més d’una vegada que no m’agrada gens la consideració tan positiva de Google, Flickr o Yahoo. No oblidem que ells han de passar comptes amb els accionistes i no amb els usuaris.

M’acullo a una persona més entesa:

A mí, lo de la ‘web dos punto cero’ me parece una pamema. Y los ideólogos del sarao unos inconscientes utópicos con buena voluntad, o unos interesados. El caso es que en el tema de la dos.0 suele no haber ni pizca de crítica. Pero a poco que uno afine, te encuentras con que servicios como YouTube nos están re-convirtiendo en lo que siempre habíamos sido: consumidores de televisión. Sitios como Flickr se muestran como lo que son: espacios privados, gestionados privadamente. No son por lo tanto ágoras públicas donde mantener un debate abierto. Si algo no es políticamente correcto para los administradores será suprimido del acceso público. ¿Hacia donde nos lleva esta web dos punto cero?

Font original a ConTexto el blog d’Adolfo Estalella

P.S. Un bon exemple és el pollastre que s’està organitzant amb el tema Flickr i Yahoo.

Publicat originalment a Educa’t – educa’m

febrer 16th, 2007

Web 2.0: Un vídeo, una interpretació

Original realitzat per Michael Wesch, professor de Cultura i Antropologia
en la Universitat Estatal de Kansas. Traducció de Campus comunicativo.

febrer 12th, 2007

Més sobre els serveis web

El diari La Vanguardia explica alguns dels “serveis web” dels que hem parlat a classe. Us adjunto les explicacions, aquesta vegada en castellà, per si us poden servir. Seguirem informant!

Digg Digg. Se trata de una página web en inglés que permite a los usuarios enviar, votar y jerarquizar las informaciones que crean en sus webs o encuentran en Internet. Es una de las webs precursoras en la valoración social de la información en la Red. Para introducir información hay que estar registrado. Más información.

Menéame Menéame. Se trata de una página web en español en la que los usuarios registrados pueden enviar enlaces a informaciones encontradas en Internet. Los usuarios de esta comunidad revisan y votan las noticias enviadas, que también se pueden comentar. Las noticias se priorizan en la home por orden de valoración. Pinchando sobre este botón en las noticias de La Vanguardia.es podrá enviar la información a la comunidad Meneame. Para introducir información hay que estar registrado. Más información.

Del.icio.us Del.icio.us. Se trata de una página en inglés que permite guardar y consultar los enlaces favoritos desde una web en lugar de tenerlos en el navegador de Internet. De esta manera, se puede acceder a ellos desde cualquier ordenador. El servicio permite clasificar los enlaces con tags (palabras clave), comentar el contenido y compartir el enlace con otros internautas. Gracias a esta labor comunitaria, la web sirve para rastrear más información sobre los temas que nos interesan. Se trata del marcador social más conocido de Internet. Para enviar información hay que estar registrado. Más información.

Technorati Technorati. Es el mayor buscador de blogs del mundo. Se puede rastrear información en más de 42 millones de bitácoras. Entre otros servicios, permite saber qué blogs hablan de una noticia y han hecho un link a ella. Pinchando sobre el botón de Technorati buscará todos los blogs que han enlazado a esa pieza en concreto. Para hacer una búsqueda no hay que estar registrado. Más información.

octubre 2nd, 2006

Older Posts


Aula de música

Benvinguts al blog d'aula de l'IES Arraona (Sabadell). Aquest espai és públic però està exclusivament adreçat als nostres alumnes i a les nostres classes. Si vols contactar amb nosaltres, escriu-nos!

Els nostres llocs

Coses del Boris

Darreres novetats

Darrers comentaris…

Categories

Pàgines

Meta